Έκδοση Μπροσούρας: “Υποβοηθούμενη Κυκλικότητα” – Ortus

Έκδοση Μπροσούρας: “Υποβοηθούμενη κυκλικότητα” – Ortus

Η πρωτοβουλία για την παραγωγή και διακίνηση αναρχικού πολιτικού λόγου και θεωρίας ” Ortus ” εκδίδει την μπροσούρα Υποβοηθούμενη κυκλικότητα: Σκέψεις και θέσεις γύρω από την οργάνωση του χρόνου, των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων στο εσωτερικό των αναρχικών/ελευθεριακών ομάδων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων – Και μια πρόταση”.

Η μπροσούρα αποτελεί υποκεφάλαιο μιας μεγαλύτερης, υπό διαμόρφωση έκδοσης της πρωτοβουλίας “ Ortus ”, επάνω στο ζήτημα της αναρχικής οργάνωσης και των προταγμάτων μας, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί πιθανότατα μέσα στο 2023.

Μέσα από την προσέγγιση και το συσχετισμό μεταξύ της αναρχικής θεωρίας και της πρακτικής, η “Υποβοηθούμενη κυκλικότητα” επιχειρεί να καταπιαστεί συνοπτικά με το ζήτημα της οργάνωσής μας (των ομάδων, συλλογικοτήτων, δομών του αναρχικού κινήματος σήμερα) στο πιο καθημερινό επίπεδο, εκείνο της εσωτερικής κατανομής των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων. Ένα ζήτημα πρακτικό μεν, η προβληματική προσέγγιση του οποίου όμως έχει αρνητικό αντίκτυπο και στο συνολικότερο πολιτικό επίπεδο και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αναρχικό κίνημα σήμερα. Μια προσέγγιση τέτοια, που, σύμφωνα με την ανάλυση της μπροσούρας, ευθύνεται εν πολλοίς  και για αρκετά από τα κακώς κείμενα και τα αρνητικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις διαδικασίες μας, όπως η ανάθεση, η διαμόρφωση άτυπων ηγεσιών, η απογοήτευση και η αποδιοργάνωση. Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα, η μπροσούρα επιχειρεί επίσης να κάνει και μια σύντομη και εύπλαστη πρόταση ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι, αυτό της δίκαιης κατανομής των αρμοδιοτήτων.

Ortus

Ortus

Ortus

(Θερμές ευχαριστίες στην συντρόφισσα “Φου” για τον κατά παραγγελία σχεδιασμό του εξωφύλλου και στον σύντροφο Μάριο Καρπικούδη για το στήσιμο και την σελιδοποίηση).


Παράλληλα με την νέα αυτή έκδοση, τυπώθηκαν και περιορισμένα αντίτυπα της πρώτης μπροσούρας της πρωτοβουλίας ” Ortus ” με τίτλο “Κρέας/Ζώο”, η οποία καταπιάνεται -επιχειρώντας μια “ψύχραιμη” τοποθέτηση- με το ζήτημα της (μη) κρεατοφαγίας στο εσωτερικό του Α/Α χώρου. Η μπροσούρα είχε αρχικά τυπωθεί στην τυπογραφική κολεκτίβα Druck, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των αντιτύπων κατασχέθηκε/καταστράφηκε μετά την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita.

Ortus


Τέλος, έχουν απομείνει προς διάθεση ελάχιστα αντίτυπα του βιβλίου της πρωτοβουλίας “Biennio Rosso – Η Κόκκινη Διετία (1919-1920)”, το οποίο εξετάζει το κίνημα των εργοστασιακών συμβουλίων και καταλήψεων στον Ιταλικό Βορρά μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την συμβολή των αναρχικών.

Όλες τις έντυπες εκδόσεις της πρωτοβουλίας Ortus μπορείτε να τις προμηθευτείτε σε πρώτο βαθμό στην Θεσσαλονίκη, στο Κοινωνικό Κέντρο Ovradera, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα σημεία διάθεσης σε στέκια, κοινωνικά κέντρα και καταλήψεις, τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις

Για οποιαδήποτε επικοινωνία με την πρωτοβουλία μπορείτε να στείλετε mail στην διεύθυνση ortus@riseup.net

*Αναδημοσιεύση από alerta.gr

**Τις εκδόσεις της πρωτοβουλίας Ortus μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα, στο βιβλιοπωλείο μαυροκόκκινο νήμα στο Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.