Μια νέα εκδοτική απόπειρα έχει πάρει τον δρόμο της

Μια νέα εκδοτική απόπειρα έχει πάρει τον δρόμο της:
Η πρωτοβουλία για την παραγωγή και την διακίνηση αναρχικού πολιτικού λόγου και θεωρίας “Ortus” , μετά από επικοινωνία και με συντρόφους από την Federación Anarquista uruguaya – FAU ,την ουρουγουανή Αναρχική Ομοσπονδία, ξεκίνησε το αρκετά κοπιώδες αλλά συνάμα ακόμη πιο όμορφο και επιμορφωτικό εγχείρημα της μελέτης και μετάφρασης ενός μεγάλου όγκου κειμένων από/για την FAU στα ελληνικά, με την συμβολή και άλλων συντρόφων στο έργο αυτό.
Η FAU είναι μία από τις πιο σημαντικές εν ενέργεια αναρχικές οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, με μια ιστορία που κρατάει 66 και πλέον χρόνια (ιδρύθηκε το 1956), με την εμπειρία τόσο της οργάνωσης στο ταξικο και κοινωνικό επίπεδο, όσο και στο ένοπλο στον αγώνα της ενάντια στην δικτατορία στην πλάτη της. Η Ομοσπονδία έχει επηρεάσει και βοηθήσει την εξέλιξη και την ανάπτυξη πολλών ακόμη αναρχικών οργανώσεων της ηπείρου, αλλά και ολοκλήρου του κόσμου, ενώ υπήρξε ο θεμελιωτής της στρατηγικής και του ρεύματος του Εσπεσιφισμού (Especifismo).
Η συλλογή κειμένων θα αποτελείται από μεταφράσεις θεωρητικών έργων της Ομοσπονδίας επάνω στην τακτική και την στρατηγική, συνεντεύξεις μελών της, καθώς και ένα μικρό ιστορικό της οργάνωσης. Επιπλέον, μέσα από τα κείμενα αυτά θα γίνει απόπειρα μεταφοράς της στρατηγικής του Especifismo, του Εσπεσιφισμού που προαναφέραμε, δηλαδή της ειδικής αναρχικής οργάνωσης, που σχηματοποίησε η FAU από την ίδρυση της και έχει επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και δράσης δεκάδων άλλων οργανώσεων στην Λατινική Αμερική και αλλού.
Οι μεταφράσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τον Σεπτέμβρη και στην συνέχεια θα πάρει σειρά η έκδοση της συλλογής.
Arriba l@s que luchan!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.